Home / Brummen-Regiobode / Ik vind: Paal 7

Ik vind: Paal 7

Omdat ik vaak bij nacht en ontij de kruising Boerenstraat met het Kanaal in Eerbeek passeer viel mij in september 2017 op dat de lampen van lichtmasten 08 en 07 kapot waren. Het hele wegvlak bleek gehuld in duister. Daardoor ontstonden best vaak gevaarlijke situaties, met name met fietsers.
Omdat de brug bij de kruising werd gerenoveerd, heb ik er verder geen aandacht meer aan besteed. In het voorjaar van 2018, na opening van de brug, bleek dat de lichtmasten nog steeds niet functioneerden. Ik meldde dit via het nieuwe ‘wonder’ Fixi. In een telefoonapp doe je melding en dan komt het allemaal goed. Fixi reageerde na enkele dagen al dat de gemeente Brummen het zou oppakken.

Mijn enthousiasme werd echter een stuk minder toen er na een aantal maanden nog niets veranderd was; de lampen bleven uit. De zomer was voorbij, de dagen werden korter en de kruising steeds langer donker. In september schakelde ik nog maar eens Fixi in.
In november bleek dat paal 7 uit de grond is gereden door een voertuig dat vanwege het duister kennelijk niet de juiste afslag wist te nemen. Ik belde het gemeentehuis om te melden dat paal 7 vermist is en paal 8 nog altijd niet brandt. De medewerker meldde het nogmaals via Fixi en verzekert mij dat het nu goedkomt.

Na twee weken nog niets; ik bel weer. De ambtenaar die over deze uiterst ingewikkelde materie gaat, legt uit dat ze afhankelijk zijn van de aannemer, die niet altijd tijd heeft. Ze ‘stapelen’ storingen, zodat hij niet voor ieder wissewasje hoeft uit te rukken.
Een week later, begin december, brandt paal 8. Een week daarna staat er zelfs een nieuwe paal 7. Alleen zie ik ’s avonds dat hij nog altijd niet brandt.
Half december weer gebeld. De ambtenaar van dienst weet te vertellen dat het volstrekt niet gebruikelijk is dat er bij het plaatsen en aansluiten van een lichtmast ook gelijk een lamp in gedraaid wordt. Ik moet daar niet te lichtzinnig over denken. Dat is werk voor de aannemer en dat zal hij nu op het stapeltje leggen.
Nu, eind januari 2019, zes weken later, zit de lamp erin en brandt na bijna anderhalf jaar paal 7 weer! De kruising is weer verlicht zoals het in den beginne bedoeld was.

Zennil
(Naam en adres bij redactie bekend)

Lees ook

Jubileum Wereldwinkel Beekbergen

BEEKBERGEN – Wereldwinkel Beekbergen bestaat 35 jaar en daar wordt nog tot en met 16 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.