Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Ontsluiting station Dieren

Ik vind: Ontsluiting station Dieren

Enige tijd geleden heb ik de gemeente Rheden een mail gestuurd met betrekking tot de ontsluiting van het station. Hoewel ik binnen vijf werkdagen antwoord zou krijgen, heb ik dit nog steeds niet ontvangen. Is dit misschien een eyeopener geweest?
Wat is het geval? De spoorwegovergang die zich in oude situatie aan de Stationszijde Dieren Zuid bevond, is gesloten. Het station is nu alleen bereikbaar met de lift danwel met de trap. Wat als de lift door storing, stroomuitval of iets dergelijks uitvalt? Dan kan een rolstoelgebruiker, een slecht ter been zijnde oudere of invalide het station niet verlaten danwel bereiken. Dan wordt er dus een categorie mensen van het openbaar vervoer uitgesloten. Mijns inziens kan dit niet de bedoeling zijn. Je zult maar van ver komen en hier constateren dat het station niet kan worden verlaten, omdat er een liftstoring is.
Dit is heel simpel op te lossen. Leg een trottoir aan vanaf de spoorwegovergang Harderwijkerweg naar de spoorwegovergang station zuidzijde en bij calamiteiten is het station voor iedereen bereikbaar danwel te verlaten. Bovendien sluit dit perfect aan op de K+R-parkeerhaven.
Vanuit Dieren Zuid kan er via het bestaande zebrapad worden overgestoken en ook vanaf de noordzijde kan het station op deze wijze worden bereikt. De extra kosten bestaan alleen uit het aanleggen van een trottoir, omdat de spoorwegovergang al aanwezig is. Hiermee wordt voorkomen dat kwetsbare groepen in de samenleving worden getroffen. Ik ben dan ook van mening dat deze situatie zou moeten worden aangepast.

Theo Gerritsen,
Dieren

Lees ook

Fietser geschept door auto in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op de kruising van de Badhuislaan met de Harderwijkerweg in Laag-Soeren heeft woensdagavond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.