Home / Rheden-Regiobode / Ik Vind: Een beetje gek

Ik Vind: Een beetje gek

Heeft u het foto/verslagboek Dwars door Dieren ook al gezien? Mooie foto’s, goed verhaal. Het boekje is de moeite waard.
Natuurlijk sta ik er ook in, met een foto van die witte Peugeot met de letters ‘Spoorbak nee, weg ermee’. Die auto heeft op allerlei plaatsen in Dieren gestaan. In dat fotoboek word ik min of meer weggezet als Gekke Henkie, maar dat krijg je als je ongewoon en op je eigen manier creatief bent. Dat ging in die actie tegen ondertunneling van het NS-station met een weg voor het grote verkeer. Ik deed daar op verzoek aan mee en maakte zelfs de teksten voor advertenties in de Regiobode. Actie geslaagd: dat onderdeel ging niet door!
Maar het wonderlijke is dat de namen van de twee hoofdfiguren in plan Traverse Dieren, en eerder het plan Hart voor Dieren, in het verslag niet voorkomen. Dat zijn de rentmeester van Hof te Dieren, in dienst van de eigenaar van dat landgoed, de stichting Twickel in Delden, en de voorzitter van de buurtschap Dieren (de Geërfden). Het is net alsof je een vaderlandse geschiedenis voor je hebt, waarin de tachtigjarige oorlog en stadhouder Willem van Oranje ontbreken.
Een beetje gek is het wel. Maar het boekje ‘Dwars door Dieren’ is verder de moeite waard.

Joop Zijlstra,
Ellecom

Lees ook

Fietser geschept door auto in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op de kruising van de Badhuislaan met de Harderwijkerweg in Laag-Soeren heeft woensdagavond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.