Ik vind: Afval dumpen in Doesburg

Nadat in september 2017 bekend werd dat het afvalbeleid in Doesburg op de schop ging, brak er een enorme tumult uit. Er kwamen veel te weinig containers, waardoor mensen soms bijna een kilometer met hun afvalzak moesten sjouwen. Dat was natuurlijk een groot probleem voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn.

Ook ik had de nodige bedenkingen, zelf zou ik de 600 meter naar de container wel redden, maar bijvoorbeeld mijn buurman met ernstige longproblemen dus echt niet. Door de onrust besloot gemeente Doesburg tot uitstel om de problemen onder de loep te kunnen nemen. Dit heeft ertoe geleid dat in januari het nieuwe beleid, met veel meer containers en hulp voor degenen die dat nodig hebben, is ingegaan.

Eind goed, al goed? Nee dus. Want één argument is uitgekomen bij vele containers in Doesburg. Maar dat ligt niet aan de gemeente, Circulus Berkel of de ondergrondse afvalcontainers. Nee dat ligt toch echt aan bewoners die zonder ook maar naar de container te kijken, hun vuilniszakken en afgedankte huisraad ernaast zetten. En laten we wel wezen, matrassen, emmers en kinderstoelen hebben ook nooit in de kliko gepast. Het zal misschien best wel eens gebeuren dat een container vol is, maar in vele gevallen is dat per se niet zo. En om dan je rotzooi zomaar achter te laten, kijk eens in de spiegel vervuiler, zit je echt zo in elkaar? Wil je dan echt dat Doesburg vervuilt? Want als het dan Smeerburg wordt, dan mag je je zelf daarvoor op de borst kloppen.

Ik zou zo denken dat niemand zijn buurt wil zien veranderen in een verloederde achterbuurt. Daarom deze dringende oproep. Ruim je rommel op naar waar het hoort en houd de straten schoon.

Marion Berends,
Doesburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.