Home / Rheden-Regiobode / Ik buurt mee-lezing over landkaarten

Ik buurt mee-lezing over landkaarten

VELP – Hoe hebben landkaarten en atlassen het beeld gevormd dat mensen van de wereld hebben? Hierover vertelt sociaal geograaf Harry Klein Koerkamp woensdag 13 februari bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp.

In vroeger tijden verliep een eerste kennismaking met de wereld via landkaart of atlas. Sociaal geograaf Harry Klein Koerkamp verzamelt schoolatlassen van over de hele wereld en vindt hierin opvallende feitjes. Zo krijgen leerlingen in Belgïe nog steeds les in de topografie van Midden-Afrika, het voormalig Belgisch Congo. De Nederlandse Bosatlas besteedde in 2016 nog zes bladzijden aan Zuidoost-Azië, het oude Nederlands Indië. Dat terwijl Indonesische kinderen Nederland alleen als hoekje op de kaart van Frankrijk te zien krijgen. Klein Korkamp verdiepte zich in zijn collectie landkaarten en atlassen en hoe deze het beeld vormden dat mensen hebben van de wereld.

Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van het Ik-buurt-mee!-project van de gemeente Rheden. Doel van het project en de lezingen is om de saamhorigheid in de buurt te vergroten. De lezing begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro. Houders van een Gelrepas hebben gratis toegang. Aanmelden is verplicht en kan via lezingen.velpno@kpnmail.nl. Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader kennis te maken met buurtgenoten.

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.