Home / Brummen-Regiobode / Hoe regel je een digitale erfenis?

Hoe regel je een digitale erfenis?

EERBEEK – Sander van der Meer van Digitale Nazorg zal woensdag 27 februari in bibliotheek Eerbeek alles vertellen over de digitale erfenis en online nalatenschap. Ook geeft hij handige tips, suggesties en mogelijkheden om zelf data veilig te stellen.

Wat blijft er on- en offline achter na overlijden en wat is daarvoor wettelijk eigenlijk geregeld? Hoe gaan nabestaanden om met onbekende gebruikersnamen en wachtwoorden van de dierbare, noodzakelijk voor de afwikkeling van zaken of toegang tot gegevens in de cloud? Kan alles vooraf vastgelegd worden en wat kunnen daar de nadelen van zijn? En hoe is identiteitsfraude te voorkomen als iemand is overleden? Dit zijn vragen die deze avond worden beantwoord.

Als specialist is Sander van der Meer geregeld te horen in de media om te vertellen over de (on)mogelijkheden bij de digitale erfenis, online nalatenschap en dierbare data waar nabestaanden mee te maken kunnen krijgen. Dit doet hij aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden, waarbij verdriet en humor elkaar afwisselen. Daarnaast verzorgt hij trainingen en gastlessen. Zie ook www.digitalenazorg.nl.
De lezing wordt gehouden in de bibliotheek Eerbeek. Bibliotheekleden betalen 4 euro, niet-leden kunnen voor 6 euro komen luisteren. De aanvang van de bijeenkomst is 20.00 uur. Graag aanmelden via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl.

Lees ook

Tweede editie Human Library online

BRUMMEN – Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.