Home / Rheden-Regiobode / Heidewerkdag op het Rozendaalse Veld

Heidewerkdag op het Rozendaalse Veld

VELP – De Geërfden van het dorp Velp en de gemeente Rheden organiseren jaarlijks de Heidewerkdag om het mooie heideveld op het Rozendaalse Veld te behouden. Dit jaar vindt de Heidewerkdag plaats op zaterdagochtend 23 februari van 9.00 tot 12.30 uur.

Er wordt verzameld op de parkeerplaats van het hondenlosloopgebied ten zuiden van het Rozendaalse Veld (Kluizenaarsweg). Veel mensen genieten van het Rozendaalse Veld: hardlopers, wandelaars met of zonder hond en bijenhouders. Daarom is het belangrijk dat dit heideveld in stand blijft. Daarom roepen De Geërfden en de gemeente mensen op om te komen helpen op de ochtend van 23 februari. “Trek stevige schoenen en eventueel regenkleding aan. Neem werkhandschoenen mee en als het kan ook een scherpe snoeitang of takkenschaar. Er wordt geëindigd met heerlijke erwtensoep”, aldus de organisatie.
Bij gladheid wordt de Kluizenaarsweg afgesloten en gaat de werkdag niet door. Updates zijn te vinden op Facebook en Twitter (@gemeenteRheden.nl). Voor vragen over deze heidewerkdag kunnen mensen contact opnemen met de gemeente Rheden via het e-mailadres rozendaalseveld@rheden.nl of met het telefoonteam van de gemeente Rheden via tel. 026 – 49 76911 (tijdens kantooruren).
Er bestaat ook een vrijwilligersgroep die zich het hele jaar inzet op de heide. Deze groep werkt eenmaal per twee weken op dinsdagochtend en kan nieuwe leden goed gebruiken. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een ochtend komen en ervaren hoe het is. Daarvoor kunnen zij ook contact opnemen met de gemeente Rheden.

Lees ook

Dierens Mannenkoor legt krans

RHEDEN – Ondanks de kou en striemende regen hebben voorzitter Adri Schellevis en penningmeester Cees …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.