Home / Rheden-Regiobode / Gratis cursus Digisterker

Gratis cursus Digisterker

DIEREN – De overheid doet steeds meer via internet en moedigt burgers aan om hier gebruik van te maken via hun DigiD. Het gebruiken van deze persoonlijke digitale sleutel van de overheid is echter voor veel mensen een probleem. Daarom biedt de Bibliotheek Dieren vanaf donderdagochtend 7 februari een vierdelige, gratis cursus Digisterker aan om te leren werken met de overheid. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Aan bod komen onder andere het aanvragen en gebruiken van een DigiD, informatie zoeken en vinden, inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst. Alle stof is terug te vinden in een bijbehorend werkboek. De bijeenkomsten zijn op de vier donderdagen in februari, van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Dieren. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij Alberdine Tesink, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom, tel. 06-10239493.

bibliotheekveluwezoom.nl/digisterker

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.