Home / Doesburg-Regiobode / Glasvezel voor bedrijven Beinum West

Glasvezel voor bedrijven Beinum West

DOESBURG – Tijdens de werkzaamheden rondom de herinrichting van het bedrijventerrein Beinum West door de Gemeente Doesburg wordt door Glasnet Doesburg een zakelijk glasvezelnetwerk aangelegd. Dit netwerk komt te liggen op de erfgrens van alle adressen aan de Leigraafseweg.

Glasnet Doesburg is een initiatief van het Doesburgse bedrijf MKB Telecom, dat sinds 2012 ook zelf gevestigd is aan de Leigraafseweg. MKB Telecom is dienstenleverancier voor communicatieoplossingen gericht op het midden en klein bedrijf. Directeur Egbert Lommers geeft aan: “De herinrichting van ons bedrijventerrein zorgt voor de unieke kans om snel een fijnmazig, zakelijk glasvezelnetwerk aan te leggen. Door de aanleg te combineren met de werkzaamheden op de Leigraafseweg zorgen we voor zo min mogelijk overlast voor de ondernemers.”
Lommers’ doel is om Beinum West te voorzien van storingsvrij, supersnel en toekomstbestendig internet. “Dit is essentieel voor de digitale bereikbaarheid in de toekomst van mijn collega-ondernemers op het Doesburgse bedrijventerrein. Voor toekomstbestendig internet is glasvezel nodig. Zeker als je weet dat ons datagebruik met 60 procent per jaar toeneemt. Dat kan in de toekomst niet meer met de huidige koperen kabel.”
De aanleg van het glasvezelnetwerk staat begin maart gepland. Geïnteresseerde bedrijven kunnen tot 31 maart gebruik maken van een ‘extra scherp geprijsd aanbod’ waarbij de supersnelle internetverbinding kosteloos inpandig wordt aangesloten bij afname van een actieve internetaansluiting. In juni moet het netwerk operationeel zijn.

www.glasnetdoesburg.nl

Lees ook

Dominee Chris Kors neemt afscheid van Doesburg

DOESBURG – Zondag 9 mei neemt dominee Chris Kors met zijn familie afscheid van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.