Home / Belangrijk / Gasthuiskerk Doesburg wordt zelfstandig

Gasthuiskerk Doesburg wordt zelfstandig

DOESBURG – De Doesburgse Gasthuiskerk wordt sinds de heropening in 2014 geëxploiteerd onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Gestichten Doesburg, de eigenaar van het gebouw. Daarin komt in dit eerste lustrumjaar verandering. De Gasthuiskerk wordt een zelfstandige stichting, met een eigen, onafhankelijk bestuur, waarvoor bestuursleden openbaar worden geworven. De Gestichten blijven de Gasthuiskerk wel financieel ondersteunen.

De verzelfstandiging van de Gasthuiskerk en de ontvlechting uit De Gestichten wordt begeleid door Johan Boonekamp en Dick te Winkel van De Creatie Krachtcentrale; Sylvia Baars is aangesteld als interim-manager. Boonekamp en Te Winkel lichten de bestaande onderdelen van de Gasthuiskerk door, voeren een uitgebreid publieksonderzoek uit, stellen een meerjarenbeleidsplan op voor de nieuw op te richten Stichting Gasthuiskerk en brengen advies uit over een te volgen nieuwe koers. De verzelfstandiging moet de toekomst van Gasthuiskerk Doesburg veiligstellen.
In overleg met de programmaraad en andere vertegenwoordigers van de vaste culturele bespelers van Gasthuiskerk Doesburg wordt eind februari gestart met de nieuwe programmering – de samenstelling van het programma vanaf september. Het nieuwe programma wordt in mei eerst aan de vrijwilligers gepresenteerd. Meteen daarna start de kaartverkoop voor het seizoen 2019-2020 met een zogenaamde kick-off, in combinatie met PR- en marketingacties.

www.gestichtendoesburg.nl

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.