Home / Brummen-Regiobode / Fotodag Loenen trekt veel bekijks

Fotodag Loenen trekt veel bekijks

LOENEN – Oude foto’s kijken is voor veel mensen een leuke bezigheid. Wie de kans krijgt om gezellig ergens oude plaatjes te gaan bewonderen, laat dit niet onbenut. Zo ook de honderden die zondag 10 februari in het ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen de foto’s en ansichten zijn gaan bekijken die de mannen van Stichting Historie Loenen hebben verzameld.

De hele zondag was het een komen en gaan van bezoekers. Zij kwamen niet alleen uit Loenen maar ook uit de buurtdorpen. Veel jongere Loenenaren zijn uit hun dorp vertrokken voor een baan, een woning of andere reden elders te gaan wonen. Opmerkelijk veel Eerbekenaren kwamen kijkje nemen.
Op grote wanden hadden de mannen van Historie Loenen vergrote foto’s opgehangen. Vaak wist men de namen van de personen op de foto, maar in veel gevallen miste men er een paar. De organisatie had deze dag dan ook als thema gegeven: Weet ie wie dat is? Vaak kwamen de bezoekers met oplossingen. Hele families werden herkend op oude foto’s.
Ter afwisseling vertoonde Jan Janssen, Adriaan Klomp en Henk Slief enkele serie dia’s met foto’s waarover nog onduidelijkheden waren. Soms konden de bezoekers het ook niet eens worden en werd bij hoog en laag beweerd dat het die bepaalde persoon moest zijn.
Er werd ook nog een prijsvraag gehouden. Maar weinig bezoekers hadden Coba Weenk (Hoofdweg) die vorige week in deze krant stond herkend. Alle namen en andere gegevens werden keurig genoteerd en binnenkort door Adriaan Klomp in de archiefgegevens verwerkt.
Intussen zijn de mannen van Stichting Historie Loenen druk bezig met de afronding van het Oorlogsboek dat de stichting nog dit jaar gaat uitgeven, Het wordt een fors boek met veel mooie oorlogs- en bevrijdingsverhalen van Loenenaren en daarbij een groot aantal foto’s. Binnenkort komt er meer informatie over dit boek.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Kinderen van Herman Riewald zetten oorlogsmuseum in Doesburg voort

DOESBURG – Afgelopen februari overleed Herman Riewald. De Doesburger was de oprichter van Oorlogsmuseum de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.