Home / Doesburg-Regiobode / Fluit-piano-duo bij Podium Acanthus

Fluit-piano-duo bij Podium Acanthus

DOESBURG – Het fluit-piano-duo Maartje Valk en Marlijn Helder geven op vrijdagavond 15 februari een concert in Podium Acanthus te Doesburg. Zij brengen vanaf 20.00 uur een programma met werk van drie totaal verschillende componisten.

Het concert wordt geopend met een lichtvoetige, melodieuze sonate van Francis Poulenc. Daarna volgt één van de zeven sonates voor fluit en basso continuo van Johann Sebastian Bach. Als laatste klinkt één van de weinige composities voor fluit en piano uit de (laat)Romantische periode, geschreven door Carl Reinecke.
Het veelbelovende jonge dwarsfluittalent Maartje Valk volgde lessen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2014 won ze de eerste prijs en de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk op het Benelux fluitconcours voor solisten en ensembles. Ze speelde in verschillende orkesten, waaronder het Projectorkest voor jong talent van het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Studenten Kamerorkest. Haar hart ligt bij het maken van kamermuziek.
Marlijn Helder begon op achtjarige leeftijd met componeren en pianospelen. Vanaf haar elfde studeerde zij verder aan onder meer de conservatoria van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Zij staat bekend om haar unieke en betoverende muzikale interpretaties. Doordat zij zowel pianist als componist is, heeft zij speciaal inzicht in het 20e-eeuws repertoire en de muziek van levende componisten. Voor het orkest van Radio France schrijft zij regelmatig arrangementen en orkestraties van beroemde klassieke composities. In 2010 ging haar eerste opera in première in Taiwan.

De toegang tot dit concert bedraagt 17,50 euro. Jeugd tot en met vijftien jaar betaalt 8,50 euro. Dit is inclusief koffie en thee in de pauze en een aangekleed drankje na afloop van het concert. Reserveren kan bij Podium Acanthus aan de Koepoortstraat 20 in Doesburg, tel. 0313-484176 of podium@acanthus.demon.nl

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.