Films over oud Doesburg in het Meulenhuus

DOESBURG – In het Meulenhuus in Doesburg worden twee films vertoond uit 1951 en 1966. Er komen filmavonden op dinsdag 12 februari en 5 maart.

Getoond worden twee verschillende films uit 1951 en 1966 met beelden van Doesburg zoals het er ooit uitzag, maar ook gebeurtenissen en inwoners van toen. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn de verschillende lagere scholen in beide jaren (jongensschool, meisjesschool, school A, school B aan de Burgemeester Nahuyssingel (foto), Ireneschool, Chr. School aan de Armgardstraat), de schipbrug en de bouw van de nieuwe IJsselbrug, de scheepswerf van Van der Werff, de GOG-gebouwen en de GTW-loods, de oude sluis met ophaalbrug in de huidige Barend Ubbinkweg, voetballen en dameshandbal, het zuidelijk Molenveld met Oranjesingel, Prins Hendrikstraat, de driehoek Julianastraat/Emmastraat, jachthaven en zeilen op de oude Oude IJssel, volleybal en voetbaltraining op de Halve Maan, de eerste vrachtwagens van Roelofsen, tafeltennis en de vroegere gymnastiekverenigingen Eendracht en Agilitas, vele straatbeelden van Doesburg, de melkboer komt langs. Honderden inwoners van Doesburg uit die jaren komen voorbij. Veel herkenbare en nog levende stadgenoten zijn vol in beeld. Dit zijn andere beelden dan die tijdens de vorige voorstellingen zijn vertoond.
Op verzoek worden er ook nog enkele beelden getoond van het Polygoon bioscoopnieuws met Doesburg tijdens de feesten van 700 jaar stadsrechten in 1937, de opening van de vaste brug in 1952 en van het afscheid van de stoomtram in 1957.

De films worden vertoond op dinsdag 12 februari en dinsdag 5 maart. De avonden worden georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh, Streekmuseum De Roode Tooren en de Folkloristische Dansgroep De Meulenvelders. De vertoning begint beide avonden om 20.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro, inclusief koffie of thee. Het aantal bezoekers is beperkt, dus de organisatie raadt aan tijdig kaarten te kopen. Dit kan in de voorverkoop bij Streekmuseum De Roode Tooren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.