Home / Doesburg-Regiobode / Films over Keppel bij Erfgoedcentrum

Films over Keppel bij Erfgoedcentrum

DOETINCHEM – Op woensdag 27 februari is er een filmavond in Doetinchem met niet eerder vertoonde films van Keppel. De filmavond begint om 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur.

Op deze filmavond wordt een selectie vertoond uit de films die het Erfgoedcentrum vanaf midden 2018 heeft gedigitaliseerd. Van Keppel worden mooie beelden uit begin 1950 getoond van het volksfeest (kermis), de gondelvaart (foto) en het varen op en zwemmen in de Oude IJssel. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Daarnaast wordt een film getoond over de Keppelsche IJzergieterij, een vroeg-industrieel hoogovenbedrijf en ijzergieterij te Laag-Keppel (1794-1983). De ongeveer 34 minuten durende film uit eind 1940 toont de verschillende fasen van het productieproces.

De andere film (duur circa 60 minuten) uit de jaren zestig gaat over twee jonge tienerbroertjes die per fiets een trektocht door Steenderen, Toldijk, Baak en Bronkhorst maken. Ondertussen halen ze kattenkwaad uit maar helpen ook hun ouders met boodschappen doen.

Op deze avond zijn Geert Kroes, Gerrit en Jan Knake aanwezig. Zij verzorgen voor het Erfgoedcentrum het digitaliseren van films en kunnen deze avond hierover informatie geven. Voor de pauze worden de films over Keppel getoond en na de pauze de film over Steenderen. De bijeenkomst is rond 22.00 uur afgelopen. Tussen 20.30en 21.00 uur wordt een pauze ingelast.
De locatie van de vertoning is het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, ’t Brewinc, IJsselkade 13 in Doetinchem. Aanmelden kan via info@ecal.nu of tel. 0314 – 787078.
De entree is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.