Home / Doesburg-Regiobode / Filmhuis Doesburg vertoont La Villa

Filmhuis Doesburg vertoont La Villa

DOESBURG – La Villa is een typisch Frans familieportret. Deze film wordt vrijdag 22 en woensdag 27 februari vertoond door Filmhuis Doesburg, vanaf 20.00 uur in Het Arsenaal.

In een dorpje aan de kust bij Marseille komen Angèle, Joseph en Armand samen bij hun ernstig zieke vader. Zij staan voor moeilijke keuzes: ze moeten niet alleen beslissingen nemen over de erfenis, zijn zelfgebouwde villa en het restaurant van hun vader, maar ook hoe hij de jaren die hem nog resten verzorgd zal worden.
De terugkeer naar de plek van hun jeugd brengt prettige en minder prettige herinneringen naar boven. Sinds een familiedrama twintig jaar geleden is Angèle, een gevierd actrice, niet meer naar het dorp terug geweest. Joseph is inmiddels met pensioen en heeft verbitterd zijn idealen opgegeven, terwijl Armand probeert het plaatselijke restaurant draaiende te houden. Ze lijken allen te berusten in een teleurstellend leven waar geen plaats meer is voor het dorpsgevoel van vroeger. Terwijl Maurice vegeteert, worden ze geconfronteerd met het feit dat wat vroeger was, wordt ingehaald door dat wat nu is. Schoorvoetend geven ze toe aan nieuwe impulsen.

www.filmhuis-doesburg.nl

Lees ook

Verken Doesburg met de VVV

DOESBURG – VVV Doesburg biedt in de komende herfstvakantie verschillende activiteiten. Zo kan donderdag 17, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.