Home / fbpost / Ester Weststeijn nieuwe burgemeester van Rozendaal

Ester Weststeijn nieuwe burgemeester van Rozendaal

ROZENDAAL – Rozendaal heeft een nieuwe burgemeester. Ester Weststeijn is donderdag 14 februari geïnstalleerd door de nieuwe Commissaris van de Koning, John Berends.

De keuze voor Weststeijn was een gewaagde, concludeerden de sprekers tijdens de officiële installatie van Weststeijn in de kerk van Rozendaal. Ze heeft nog geen bestuurlijke ervaring en is geen lid van een politieke partij. Maar het is ook een keuze waarin iedereen het volste vertrouwen heeft. “Mijn eerste indruk is dat u een strenge, spontane en sympathieke burgemeester zult zijn”, sprak Berends. Gemeentesecretaris Willeke Pieterse stelde vast dat Weststeijn iemand is die ‘vriendelijk is en zakelijk, niet bang om op mensen af te stappen en goed weet wat ze wil’. Allemaal eigenschappen die Rozendaal graag ziet in haar nieuwe burgermoeder.

Weststeijn zei in haar eerste speech als burgemeester dat zij al sinds haar studententijd grote belangstelling heeft gehad voor lokaal bestuur. Ze is bewust geen lid van een politieke partij. “Ik ben net zo liberaal als groen en net zo sociaal als christelijk.” Ze sprak uit dat ze graag de gemeente leidt in verbinding en in gesprek met de inwoners. Ze verheugt zich erop de Rozendalers te ontmoeten. “Op het gemeentehuis, op het schoolplein of bij de papiercontainer, een begrip hier in het dorp, begrijp ik.”
Over de zelfstandigheid van Rozendaal zei Weststeijn in haar toespraak: “We moeten niet bang zijn om hierover te praten. Het moet juist een terugkerend onderwerp van gesprek blijven en het gemeentebestuur moet onze zelfstandigheid kunnen blijven verantwoorden.”

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Fietser geschept door auto in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op de kruising van de Badhuislaan met de Harderwijkerweg in Laag-Soeren heeft woensdagavond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.