Home / Brummen-Regiobode / Ereveld Vol Leven gaat niet door vanwege ruzie

Ereveld Vol Leven gaat niet door vanwege ruzie

LOENEN – In Loenen hebben de inwoners vernomen dat dit jaar de sfeervolle herdenking Ereveld Vol Leven niet door kan gaan. Dit wordt zeer betreurd. Vier keer werd op 4 mei op het Ereveld van de Oorloggravenstichting deze herdenking gehouden waarbij vrijwilligers een plaats nemen achter de grafstenen om te symboliseren dat meestal jonge mensen voor onze vrijheid hun leven hebben gegeven.
De Dorpsraad Loenen vindt het te gek voor woorden dat door ruzie van twee personen, die jaarlijks deze speciale herdenking op touw zetten, dit wordt afgelast. De herdenking kreeg jaarlijks meer bezoekers en veel meer vrijwilligers. In 2018 hebben ongeveer 600 personen ingeschreven om als vrijwilliger bij een graf te staan. Landelijk was er ook meer belangstelling. RTL 4 maakte er een speciaal TV-programma over.
Voorzitter Willem de Zanger zegt geschrokken te zijn van het een jammerlijk besluit van de organisatie van Ereveld Vol Leven. Hij wil zich niet mengen in de ruzie maar vindt wel dat dit niet ten koste mag gaan van het al of niet doorgaan van deze speciale herdenking voor de oorlogslachtoffers. Namens de Dorpsraad is een dringende brief verzonden naar de organisatie. Mocht deze brief geen effect hebben dan denkt De Zanger dat Loenen ‘dit gewoon zelf moet gaan organiseren’. Mogelijk in een wat andere vorm.
Ook de Oorlogsgravenstichting is minder gelukkig met het aflasten van Ereveld Vol Leven. Ook door hen wordt gedacht aan een soortgelijke herdenking, maar minder groot van opzet.

Archieffoto: Martien Kobussen

Lees ook

Tweede editie Human Library online

BRUMMEN – Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.