Home / Nieuws / Ellecoms Belang presenteert resultaat dorpsschouw

Ellecoms Belang presenteert resultaat dorpsschouw

ELLECOM – Het nieuwe bestuur van Ellecoms Belang hield op zaterdag 10 november van het vorige jaar een zogenaamde dorpsschouw. Woensdag 30 januari werd het resultaat hiervan gepresenteerd.

Samen met wethouder kleine kernen Marc Budel, het bestuur van de belangenvereniging en een onderweg aangroeiende groep dorpsbewoners, werd een rondgang door de straten van het dorp gemaakt. Onderweg konden bewoners aandacht vragen voor zaken die in hun directe omgeving aandacht of verbetering verdienden.
Het leverde een gevarieerde lijst opmerkingen en wensen op. “Van losliggende stoeptegels tot een vraag om twee extra parkeerplaatsen”, vatte de wethouder het samen bij het in ontvangst nemen van de eerste rapportage. “En het waren niet alleen kritiekpunten”, aldus Budel, “mensen wezen ook op de zaken die al goed geregeld waren.”

Annemiek Hellings, voorzitter van Ellecoms Belang, prees de samenwerking met de gemeente Rheden en het enthousiasme van mensen die zich willen inzetten als straatambassadeur. “En we hebben gisteren te horen gekregen dat de we een subsidie hebben gekregen waarmee we onze plannen verder vorm kunnen geven”, aldus Hellings, alvorens het 14 pagina’s tellende rapport van de dorpsschouw aan de wethouder te overhandigen.

Uit de schouw blijkt dat drie thema’s de rode draad vormen: hondenpoep, verkeersveiligheid en onderhoud van het groen. Daarover werden veel meldingen en klachten meegegeven door de bewoners. “Een aantal van die zaken hebben we meteen bij de kop kunnen pakken”, aldus Budel. “Een aantal klusjes zoals losliggende tegels en dergelijke zijn al gedaan, andere zaken zullen meer tijd vergen. En ik moet eerlijk zeggen dat we natuurlijk ook niet alle wensen kunnen vervullen.”

Hellings meldde dat zeker op het gebied van overhangend groen al een flink aantal zaken is opgelost, met name door de bewoners zelf. Andere onderwerpen worden via de verschillende werkgroepen van Ellecoms Belang en zo nodig samen met de gemeente aangepakt. Zo viel het aantal overbodige verkeersborden in het dorp op en kwamen er verzoeken om de containers voor inzameling van glas en kleding ondergronds te maken. Ook het dubbele wildrooster in het begin van de Lange Juffer werd aangekaart. Dat is er één teveel en er hebben zich op het dubbele rooster ook al valpartijen voorgedaan. Twee extra parkeerplaatsen bij de school en de BSO moet de veiligheid aldaar verbeteren. Maar ook werd opgemerkt dat de monumentale kerk wellicht vaker open kan zijn voor bezoekers en vroegen weer anderen om laadpalen voor e-bikes, teneinde de recreant te faciliteren.
Foto: Wencel Maresch

Foto:
Ellecoms Belang-voorzitter Annemiek Hellings overhandigt wethouder Marc Budel het rapport van de eerste Dorpsschouw

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.