Elisa Feenstra is jeugdburgemeester van Doesburg

DOESBURG – Elisa Feenstra is de nieuwe jeugdburgemeester van Doesburg. De tienjarige leerlinge van De Horizon Stad zal komend jaar de jonge inwoners van de gemeente vertegenwoordigen.

Elisa volgt Enes Sen op, die vorig jaar de eerste jeugdburgemeester van Doesburg werd. Hij trok een jaar lang op met burgemeester Loes van der Meijs en was present bij alle officiële gelegenheden van de gemeente. Die taak gaat nu naar Elisa, die in de raadsvergadering van donderdag 28 februari officieel wordt benoemd en dan ook de ambtsketen van de jeugdburgemeester krijgt.
Hier heeft Elisa wel een heuse sollicitatieprocedure voor moeten doorlopen. Maar liefst twintig kandidaten hebben zich aan een jury gepresenteerd. De jury, onder leiding van burgemeester Van der Meijs, had een zware dobber: “We hebben eigenlijk twintig kinderburgemeesters, want ze waren allemaal echt heel goed. We hebben nu zelfs een nieuw Doesburgs volkslied”, zegt Van der Meijs. “Uiteindelijk hebben we Elisa gekozen omdat ze zichzelf heel goed kent; haar kwaliteiten, maar ook haar valkuilen. Ze stelde goede vragen bij de presentaties van de andere sollicitanten en is oplossingsgericht. Ook kreeg zij de meeste stemmen van de andere kinderen.”

Elisa is zelf nogal overdonderd. Ze deed mee om een eerste ervaring op te doen met solliciteren, maar dat ze ook jeugdburgemeester zou worden, had ze niet verwacht. “Dat ik het ben geworden, had ik nooit gedacht. Maar ik ben wel heel trots en blij.” Elisa wil vooral gaan zorgen voor meer openbare speelplaatsen in de buurt. “Bij mij in de buurt, Molenveld Zuid, hebben we te weinig speeltuinen. Niet iedereen heeft geld om naar de betaalde speeltuin te gaan.” Daarnaast wil ze kinderen en jongeren bij de gemeente gaan betrekken door te vloggen en social media in te zetten.

Foto: Linda Peppelman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.