Home / Brummen-Regiobode / Eerbeek denkt mee over inrichting centrum en beek

Eerbeek denkt mee over inrichting centrum en beek

EERBEEK – Wethouder Peter-Paul Steinweg van de gemeente Brummen kijkt tevreden terug op de drie startbijeenkomsten voor het programma Ruimte voor Eerbeek. Ongeveer 175 mensen hebben één van de bijeenkomsten bezocht.

Het is de bedoeling dat in 2020 de schop in de grond gaat in het centrum van Eerbeek en de Eerbeekse Beek, maar daarvoor moeten eerst concrete plannen worden gevormd. Daar wil de gemeente Brummen dit jaar aan gaan werken, samen met inwoners, wijk- en dorpsraden, ondernemers, vertegenwoordigers van belangengroepen, verenigingen, stichtingen, instellingen en marktpartijen. Tijdens de drie bijeenkomsten in november en december vorig jaar is veel informatie opgehaald bij de zes informatiestands. Er zijn veel wensen en ideeën naar voren gebracht over zowel de inrichting van het centrum als de (omgeving van de) beek. Deze wensen en ideeën worden meegenomen in het opstellen van het zogenoemde ‘masterplan’.

Wethouder Steinweg: “2019 is een cruciaal jaar, waarin we samen werken aan concrete plannen. Als gemeente regisseren we het proces en beslissen we uiteindelijk over de plannen.” Naast de inhoudelijke kwaliteit van de plannen en ideeën speelt de financiële haalbaarheid hierbij ook een rol, evenals de samenwerking en afstemming met bijvoorbeeld het waterschap en de provincie.
Het is de bedoeling dat in maart de ontwerpsessies voor zowel de plannen voor het centrumgebied als voor de Eerbeekse beek van start gaan. “Tot die tijd blijven we nog informatie ophalen”, laat Steinweg weten. “Zo organiseren bijvoorbeeld de beide wijk- en dorpsraden in Eerbeek samen nog een bijeenkomst met als doel hun achterban te informeren en wensen en ideeën op te halen. Ook Ondernemersvereniging Eerbeek is bezig om hun wensen en ideeën aan te reiken. Allemaal mooie bouwstenen die we kunnen gebruiken als we dit voorjaar verder gaan met het concreet maken van plannen,” aldus wethouder Steinweg.

De gemeente Brummen wil belangstellenden zo goed mogelijk informeren. Daarom zijn er iedere dinsdag- en donderdagmiddag medewerkers van programmateam Ruimte voor Eerbeek present in het Servicepunt van de gemeente aan de Stuijvenburchstraat. Iedereen kan tussen 13.00 en 17.00 uur vrij binnenlopen. Vragen stellen kan ook via ruimtevooreerbeek@brummen.nl.

www.brummen.nl/ruimtevooreerbeek

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.