Home / Doesburg-Regiobode / DWV vreest voor einde vereniging

DWV vreest voor einde vereniging

DOEBURG – Watersportvereniging DWV in Doesburg heeft het moeilijk. Er wordt naarstig gezocht naar nieuwe bestuursleden, maar die blijven uit. Het bestuur luidt de noodklok: er is iemand nodig die zich kan inzetten voor het voortbestaan van de club.

Voorzitter André Vreman en secretaris Vincent Weijers zijn beide zeven jaar in functie, penningmeester Olga Staring zelfs al elf jaar. Zij willen dit jaar stoppen. “Het is tijd voor vernieuwing, waarin andere bestuursleden de vereniging gaan leiden. Dit is noodzakelijk om te kunnen anticiperen op de huidige tijd en de sportbehoeften van nu”, aldus de bestuursleden. Het lukt alleen nog niet de openstaande vacatures in te vullen.

Daarnaast kampt de vereniging met een behoorlijke krimp in het aantal leden. “Met name jeugd kiest steeds minder voor de zwem- en waterpolosport. Een afnemend aantal kinderen in de gemeente helpt hier ook niet bij”, zegt Vreman.
De problemen bij DWV treffen ook zwembad Den Helder. “Het zwembad kampt al een aantal jaren met teruglopende bezoekersaantallen en heeft voor haar inkomsten het verhuur van badwater aan DWV nodig. Nu DWV zelf met een krimp van leden zit, is dat financieel voor beiden een probleem. De jaarlijks stijgende huur van het zwembad in combinatie met minder uren huur vanwege de krimp in leden vormen een groot probleem.

DWV blijft hard zoeken naar een nieuw bestuur dat de vereniging kan leiden. “Mocht het niet lukken tijdig een nieuwe voorzitter te vinden, dan zullen onze overlevingskansen sterk afnemen. Mogelijk dat we zelfs moeten besluiten om de club op te heffen, maar dat zou een aderlating zijn voor onze leden en de Gemeente Doesburg. Ik hoop niet dat het zover komt.”

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.