Home / Doesburg-Regiobode / Duo Foco bij Podium Acanthus

Duo Foco bij Podium Acanthus

DOESBURG – In het kader van de aanstaande Culturele Zondag geeft Duo Foco op zondag 3 maart twee keer een concert van ongeveer 30 minuten bij Podium Acanthus Doesburg. De concerten beginnen om 13.30 uur en om 15.00 uur.

Duo Foco bestaat uit Hanneke Veldhuizen op saxofoon en Djuwa Mroivili op piano. Het duo heeft een vrolijk en ook lyrisch programma voor deze zondagmiddag uitgekozen. Dat begint met Ravels’ ‘Pièce en forme de Habanera’ en loopt via onder andere ‘Oblivion’ van Astor Piazzolla
uit op Le Castlet van Georges Bizet. Heel speciaal is het zeer beroemde werk ‘Scaramouche’ van Darius Milhaud. Hij componeerde het oorspronkelijk voor twee piano’s. Milhaud zelf bewerkte het voor altsaxofoon en piano (of orkest). “Deze combinatie klinkt hierin geweldig”, aldus de organisatie.

Duo Fuoco kwam in september 2018 tot stand toen saxofoniste Hanneke Veldhuizen en pianiste Djuwa Mroivili elkaar leerden kennen op het ArtEZ-conservatorium in Zwolle. Tijdens de concerten kunnen bezoekers niet inlopen.

Podium Acanthus, tel. 0313-484176
podium@achantus.demon.nl

Lees ook

Briljant paar Waander en Dinie ter Velde legt graag een kaartje

LOENEN – Samen aan de keukentafel een kaartje leggen, meestal een paar keer per dag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.