Home / Doesburg-Regiobode / Duitse topgitarist op gitaristenpodium

Duitse topgitarist op gitaristenpodium

DOESBURG – Frank Bungarten was in 2018 instrumentalist van het jaar en bevestigde daarmee zijn positie als een van de beste klassieke gitaristen van Duitsland. Bungarten is zondag 24 februari om 15.00 uur te bewonderen op het gitaristenpodium van Gasthuiskerk Doesburg.

Frank Bungarten werd in 1958 geboren in Keulen en raakte als tiener in de ban van gitaarmuziek. In 1981 werd hij opgemerkt in de internationale gitaarscene, toen Andrés Segovia hem eerde met de eerste prijs op de gitaarwedstrijd van Granada, gecombineerd met een uitgebreide concerttour door Spanje. Tot op heden heeft hij in meer dan veertig landen opgetreden. Zijn cd-opnamen zijn opgebouwd rondom de zwaargewichten van het repertoire. Daartoe behoren zijn eigen Bungarten’s Bach-transcripties en het complete werk van Villa-Lobos. Zijn opnames van Bach’ s Sonatas en Partitas voor viool solo leverden hem wereldwijde erkenning op. Hoewel hij vaak wordt beschouwd als een Bach-expert op de concertgitaar, speelt Bungarten een breed en gevarieerd repertoire.
Het concert in de Gasthuiskerk in Doesburg begint om 15.00 uur. Tickets kosten 15 euro en zijn te bestellen via de website.

Foto: Michael Neugebauer

www.gasthuiskerkdoesburg.nl

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.