Drie films in Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren heeft de komende week drie films op de agenda staan. Zondag 10 februari wordt om 20.00 uur het kostuumdrama Colette vertoond. Dinsdag 12 februari is om 14.30 uur de documentaire Maria by Callas te zien en om 20.00 uur het drama Shoplifters. Alle films worden vertoond in Schouwburg Theothorne in Dieren.

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri ‘Willy’ Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot hij haar op een dag verraadt.

Maria By Callas vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas, aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto’s. De documentaire toont veertig jaar na haar dood persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien in de film.

Waar Shoplifters (foto) zijn naam vandaan haalt, wordt gauw duidelijk als een volwassen man en tiener samen in de supermarkt zijn en noedels in een tas verdwijnen. Het tweetal is vader en zoon in een samengesteld gezin dat de wet niet zo nauw neemt. ‘Oma’ chanteert een gezin, ‘moeder’ steelt dasspelden in de wasserij waar ze werkt en ‘dochterlief’ werkt in een peepshow. Terwijl je dit te weten komt, leer je ze vooral ook kennen als liefdevol clubje armoedzaaiers met een hechte band. Ze kiezen ervoor elkaars familie te zijn. Op een dag ontfermen ze zich over een 4-jarig meisje dat door haar echte ouders wordt mishandeld. Voelt het nog wel als kidnapping als de kleine liever bij haar nieuwe schijngezin is dan bij haar echte ouders?

www.filmhuisdieren.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.