Home / Rheden-Regiobode / Drie AED’s ‘voor dag en nacht’ in centrum Velp

Drie AED’s ‘voor dag en nacht’ in centrum Velp

VELP – Sinds februari heeft het centrum van Velp drie AED’s die dag en nachts beschikbaar en bereikbaar zijn. Daarnaast zijn er nog drie die alleen gebruikt kunnen worden tijdens openingstijden.

Ondernemersvereniging Veelzijdig Velp heeft daarmee een van haar doelen bereikt om het centrum veiliger te maken. Er zijn twee nieuwe AED’s. Deze zijn te vinden in het portiek van het Naeffcomplex naast Fotohuis Velp (nr. 164) en bij Cas, meer dan Koffie aan de Emmastraat 24a. De derde AED in de openbare ruimte die 24 uur per dag beschikbaar en bereikbaar is, hangt naast café d’Oranjeboom in de Oranjestraat. Deze AED is al eerder op initiatief van de café-eigenaar gerealiseerd. Met de nieuwe AED’s is de mogelijkheid tot hulpverlening bij hartreanimatie in het centrum van Velp enorm vergroot.
Het aanbod van AED’s in het centrum van Velp is nog groter door de aanwezigheid hiervan bij winkels en bedrijven. Het Gezondheidscentrum aan de Rozendaalselaan, de fysiotherapiepraktijk in de Nieuwstraat en Juweliershuis Aalbers beschikken eveneens over een AED. De bereikbaarheid van deze apparaten is echter beperkt tot de openingstijden.

Jaarlijks worden 17.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. De Hartstichting heeft het doel om iedereen in Nederland binnen 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Daarom bouwt de Hartstichting samen met ruim 470 partners aan een duurzaam netwerk van burgerhulpverleners en AED’s.
Nederland telt op dit moment meer dan 170.000 burgerhulpverleners: mensen die kunnen reanimeren en een buurtbewoner in geval van nood direct hulp kunnen bieden. Zij staan geregistreerd bij het landelijke oproepsysteem voor reanimatie in Nederland: HartslagNu. Tegelijkertijd werkt de Hartstichting aan een landelijk dekkend netwerk van AED’s die 24/7 toegankelijk en geregistreerd zijn. Zo kunnen ze altijd worden ingezet door burgerhulpverleners.
Veelzijdig Velp is van plan om een informatieve middag te organiseren zodat een ieder kan kennismaken met de AED’s en met de hulpverleners.

Lees ook

Fietser geschept door auto in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Op de kruising van de Badhuislaan met de Harderwijkerweg in Laag-Soeren heeft woensdagavond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.