Home / Rheden-Regiobode / Draagvlakpeiling afschaffen betaald parkeren Vlashofstraat/Wilhelminastraat

Draagvlakpeiling afschaffen betaald parkeren Vlashofstraat/Wilhelminastraat

RHEDEN – Het college van B&W van de gemeente Rheden wil inzicht in het draagvlak voor het alsnog afschaffen van betaald parkeren aan de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in Velp. Tussen vrijdag 15 en vrijdag 21 februari houdt de gemeente daarom een draagvlakpeiling onder ondernemers, omwonenden en winkelend publiek.

In 2015 besloot de gemeenteraad om betaald parkeren in Velp voor een groot deel af te schaffen en te vervangen door een blauwe zone. Uitzondering hierop waren de locaties aan de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat, omdat afschaffen van betaald parkeren destijds jaarlijks maximaal 100.000 euro mocht kosten. In het huidige coalitieakkoord staat dat het college opnieuw gaat kijken of de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in plaats van betaald parkeren een blauwe zone kan worden. Voordat het college een besluit neemt, wil zij eerst het draagvlak onder ondernemers, omwonenden en winkelend publiek peilen.

Onderzoekers van het bedrijf Opiniepijlers uit Wehl voeren het onderzoek namens de gemeente uit. Zij staan met een bus tussen vrijdag 15 en vrijdag 21 februari op het parkeerterrein bij de Vlashofstraat. Ook de ondernemers en omwonenden worden in deze periode gevraagd naar hun mening. Het college neemt de uitkomsten van het onderzoek mee in zijn besluit dat naar verwachting omstreeks april genomen wordt.

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.