Dominee Yvette Pors neemt afscheid van Streekgemeente

KLARENBEEK – Op zaterdag 16 en zondag 17 februari nemen de predikant Yvette Pors en de Protestantse Streekgemeente Klarenbeek-Voorst-Wilp afscheid van elkaar. Dominee Pors zet haar werk voort in de gemeente rond de Gereformeerde Maranathakerk te Giessenburg, waar zij op 3 maart intrede zal doen.

Op zondag 1 juni 2003 werd ds. Yvette Pors bevestigd in de -toen nog- Nederlands Hervormde Gemeente van Klarenbeek. Door de ontstane contacten met de gemeenten van Voorst en Wilp, en de daardoor steeds verder ontwikkelde samenwerking werd in 2017 gezamenlijk een Streekgemeente gevormd. Sindsdien is dominee Pors verbonden aan de gehele streek.
Yvette is geboren in Den Haag en opgegroeid in Rijswijk. Haar theologische studie volgde zij aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Klarenbeek was haar eerste gemeente. Ze verhuisde vanuit haar studentenkamer in de Bijlmer naar de vrijstaande predikantenwoning in het kleine dorp Klarenbeek. Het was in deze nieuwe hoedanigheid dan ook wennen en zoeken naar een manier van doen, die de mensen in dit gebied zou aanspreken.
Gaandeweg bouwde Yvette een band op met de mensen en werd zij een echte ‘dorpsdominee’. Zij liet zich zien bij allerlei activiteiten in het dorp en leefde en werkte mee in oecumenisch verband.
Scriba Hennie van Ittersum van de Streekgemeente vertelt over Yvette: “De zondagse eredienst en het contact met de gemeenteleden waren haar prioriteiten. Zo heeft zij zich sterk ontwikkeld in de bediening van het woord en heeft zij velen in diverse omstandigheden opgezocht en bijgestaan.”

Op zaterdag 16 februari is er van 15.00 tot 17.30 uur een informele bijeenkomst in de Protestantse kerk aan de Woudweg in Klarenbeek voor allen die Yvette Pors de hand willen schudden. Op zondag 17 februari vindt de afscheidsdienst plaats in de kerk van Voorst. Deze begint om 10.00 uur,. Daarna is er van 11.30 tot 13.30 uur een receptie in het Dorpshuis naast de kerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.