Home / Alle-Regiobode / Doesburgse kegelaar kampioen

Doesburgse kegelaar kampioen

DIEREN – Erik-Paul Tenwolde van de Doesburgse herenkegelclub VOG is kampioen geworden bij de finales ‘Persoonlijk kampioenschap 2019 Dames en Heren’ van de Oost Gelderse Kegelbond (OGK). Die vonden plaats op zondag 27 januari in het kegelcentrum in Dieren.

Bij de heren zouden de zeventien beste kegelaars uit de regio gaan uitmaken wie uiteindelijk de kampioen 2019 werd. Zij gooiden op vier banen elk 15 ballen en moesten trachten op elke baan 135 kegels (hout) om te gooien. Het werd een sfeervolle spannende finale die bijgewoond werd door vele supporters. Aanvankelijk ontliepen de heren elkaar niet veel maar het werd al gauw duidelijk dat Erik-Paul Tenwolde van de Doesburgse herenkegelclub VOG het kampioenschap niet meer zou kunnen ontgaan. Met 524 van de in totaal te behalen 540 hout, met een gemiddelde van 8,73 van 9, was hij te sterk voor zijn naaste belager Edwin Nijhof van BKC (Borculo/Aalten) die tweede werd met 515 hout en Joop van der Heide van KNAL uit Brummen behaalde de derde plaats met 514 hout.

V.l.n.r. Edwin Nijhof, Erik-Paul Tenwolde, Joop van der Heide.

Lees ook

Auto over de kop in centrum Rheden

RHEDEN – Op de Groenestraat in het centrum van Rheden is zondagochtend een auto over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.