Home / Doesburg-Regiobode / Doesburgers aan de slag bij Life Line-project in Ghana

Doesburgers aan de slag bij Life Line-project in Ghana

DOESBURG – Er zijn veel goede doelen die actief zijn in arme landen, maar het Life Line-project van World Servants is net even anders. Er wordt geen geld gestuurd, maar er gaan daadwerkelijk mensen naar Accra in Ghana, om daar ter plekke te helpen.

Dit project is een soort school waar meisjes tussen de 14 en 20 jaar een vak leren, zodat ze niet op de straat belanden. Ze krijgen een opleiding tot kapster of pedicure en volgen onder andere naailessen. De bedoeling is de meisjes zoveel te leren dat ze daadwerkelijk daarna het vak kunnen uitoefenen en zelf in hun onderhoud kunnen voorzien. Daarnaast worden er ook lessen in hygiëne, ondernemerschap en EHBO gegeven.

Vanuit Nederland gaat van 29 april tot en met 10 mei een groep van twintig mensen naar deze school, waaronder zes Doesburgers. Ze gaan onder andere klussen om ervoor te zorgen dat de verblijven en klaslokalen een stuk beter worden. Zo zijn vorig jaar sanitaire voorzieningen gebouwd. De materialen worden ter plaatse ingekocht, zodat ook de lokale economie er wel bij vaart.
Daarnaast willen de Nederlandse bezoekers een deel van de lessen aan de meiden op zich nemen. De ideeën worden al uitgewerkt, zo worden bijvoorbeeld voor de naailessen al patronen verzameld. Daarnaast worden voor de meisjes kistjes gemaakt met een slotje, waar zij hun persoonlijke spulletjes in kunnen bewaren. De meiden vinden het fantastisch om iets voor zichzelf te hebben. Ook gaat de Hollandse groep een dagje met de meiden op stap, wat voor hen heel bijzonder is.

Voor dit alles is natuurlijk geld nodig. Daarom worden er geregeld acties gehouden, zoals op woensdag 13 februari een stamppotbuffet. Wie een bijdrage wil leveren aan dit mooie project, kan dit doen via www.worldservants.nl/doesburg.

Tineke Grimm, tel. 06-25034578

Lees ook

Riool is geen afvalputje

BRUMMEN – Het rioolputje is niet bedoeld om afval in te gooien. Om dat duidelijk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.