Home / Doesburg-Regiobode / Doesburg helpt organisaties vrijwilligers te werven

Doesburg helpt organisaties vrijwilligers te werven

DOESBURG – Doesburg wil het organisaties van evenementen makkelijker maken. Daarom is er een evenementencoördinator aangesteld en wordt op maandag 11 maart een evenementenproeverij gehouden om vrijwilligers te werven.

“We willen het de organisatie makkelijker maken”, aldus wethouder Ellen Mulder van de gemeente Doesburg. “Doesburg is een stad die leeft van toerisme en we moeten onze evenementen koesteren. Daarom nemen we als gemeente wat zorgen uit handen.”
De gemeenteraad heeft budget vrijgemaakt voor de jaren 2019 en 2020 en daarvan is onder andere een evenementencoördinator aangesteld die helpt bij de organisatie van evenementen. Zaken als het aanvragen van vergunningen en het opruimen van afval achteraf moeten hiermee minder tijd en geld gaan kosten voor de vrijwilligers.

Mulder realiseert zich terdege dat het welslagen van een evenement afhangt van de vrijwilligers, maar het is niet altijd makkelijk deze te vinden. Op maandag 11 maart wordt daarom een evenementenproeverij gehouden. Maar liefst zeventien organisaties van grote en kleine evenementen in de stad hebben zich hiervoor aangemeld.
Mulder roept inwoners van Doesburg, en belangstellenden van daarbuiten, op om een kijkje te nemen. “Vele handen maken licht werk. Als je het belangrijk vindt dat al onze mooie evenementen blijven bestaan, doe dan zelf ook mee. Er zijn grote klussen, maar ook kleine. Je kan bij de proeverij kennismaken met de organisaties en kijken welk evenement bij je past. Vele handen maken tenslotte licht werk.”
De evenementenproeverij is op maandag 11 maart in de Gasthuiskerk. Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur, de avond wordt rond 21.30 uur afgesloten.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.