De Posbank op voor de RopaRun

VELP – Mark Groeneweg van Veluwesport in Dieren heeft de handen ineengeslagen met Team Hollander. Dit team doet met Pinksteren mee aan de RopaRun en probeert daarvoor zoveel mogelijk geld in te zamelen. Mark organiseerde een social trailrun, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het team.

De RopaRun is een estafetteloop, waarbij de lopers meer dan 500 kilometer afleggen van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. De deelnemers leveren in teamverband een sportieve prestatie en halen daarmee geld op voor mensen met kanker. Het motto daarbij is Leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.
Een prima doel, vond Groeneweg, en een mooie reden om een social trailrun te organiseren. Ruim vijftig deelnemers uit het hele land en zelfs twee uit het buitenland verschenen aan de start bij tennisvereniging Beekhuizen in Velp. Onder begeleiding van ervaren trailrunners liepen zij door de Beekhuizense bossen, over de Veluwezoom en de Posbank. Ze liepen op paadjes waar de meeste lopers nog nooit waren geweest. Het was geen wedstrijd, maar vooral een mooie sportieve ervaring, die ook nog eens ruim 700 euro heeft opgeleverd voor het goede doel.

In het voorjaar gaat Veluwesport weer met Team Hollander op stap. De exacte datum wordt te zijner tijd bekendgemaakt via de Facebookpagina van Team Hollander of www.teamhollander.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.