Home / Nieuws / De Narrenkap is het carnaval goed begonnen

De Narrenkap is het carnaval goed begonnen

VELP – Hoewel het echte carnaval nog wel een poosje in de toekomst ligt, is carnavalsvereniging De Narrenkap in Velp dit weekend al begonnen. Vrijdag en zaterdag was er al van alles te doen in het Narrenhuus op de Beemd.

Elk jaar organiseert De Narrenkap eind januari een pronkzitting, waarin leden en diverse gastartiesten hun beste talenten op het podium laten zien. Een avond vol vermaak voor iedereen in de zaal. Vorig jaar heeft de Narrenkap besloten om daar een avond aan toe te voegen: het Veurpronken, dat specifiek is gericht op zusterverengingen. Dit werd gehouden op vrijdag 25 januari. De zaal was goed gevuld met delegaties van diverse verenigingen uit de regio. Op het podium waren acts te zien van de gardes, hofzangers, dames en nog vele anderen. Naast het programma was er ook ruimte voor de nodige handelingen van het prinsenpaar. Prins Ronald ter Hoeven heeft zijn onderscheiding aan diverse prinsenparen van andere verenigingen mogen uitreiken. De avond werd na het programma gevuld met een optreden van de welbekende artiest Joey Hartkamp en zanger / DJ John van Anholt.

Zaterdagmiddag 26 januari was het weer tijd voor de jaarlijkse Vrolijke Middag, die wordt gevierd met mensen met een verstandelijk beperking. Veel bezoekers werden door vrijwillige medewerkers van het Rode Kruis naar het Narrenhuus gebracht voor een feestelijke, vrolijke middag. President Johan Hagen opende de middag om 14.00 uur. Na optredens van de dansgardes en zanger Geert Hiemstra en uiteraard veel polonaises door de zaal was het al snel weer tijd voor de aanwezigen om moe maar voldaan weer naar huis te vertrekken.

De grote pronkzitting vond plaats op zaterdagavond. Leden en gastartiesten lieten hun talenten zien op het podium. Het werd een avond vol vermaak voor iedereen in de zaal, die goed gevuld was met onder andere gasten van de prins, eigen leden en vrienden van de Büdericher Heinzelmännchen uit Duitsland.
Op het podium waren er acts van de gardes, hofzangers en dames en nog vele anderen. Ook speciale gastoptredens van de waterpoloteams van prins Ronald en prinses Nicole hoorden bij het programma. Als klap op de vuurpijl heeft de eigen groep Sneu 3.0 nog een bijzondere ode gebracht aan een inmiddels niet meer bestaande groep binnen de Narrenkap. De avond werd na het programma voortgezet met Joey Hartkamp en Erik Bongers.

Foto: CV de Narrenkap / Ellen Erren

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.