De Arnhorst realiseert groen schoolplein

VELP – Basisschool De Arnhorst uit Velp is bezig met de realisatie van een groen(er) schoolplein. Na een oproep onder de ouders, over wie mee wilde denken over de plannen voor een nieuw schoolplein, is een enthousiaste groep ontstaan die samen met de schoolleiding ideeën heeft uitgewerkt en voortvarend aan de slag is gegaan.

De school heeft gekozen voor het concept Speelnatuur. Dit betekent veel groene elementen en natuurlijke speelaanleidingen die kinderen uitdagen tot buiten spelen. Bijvoorbeeld een boomhut, een waterspeeltuin en een speelbos. Ook is er veel aandacht voor biodiversiteit in de vorm van gebruik van inheemse beplanting, bloemenstroken voor vlinders en bijen, takkenwallen, vogelhuisjes en dergelijke.

Eén van de eerste plannen die tot uitvoering is gebracht, is het realiseren van wilgendorpjes met wiglo’s (iglo’s van wilgenhout). Om het wilgenhout op de Arnhorst te krijgen is een erg leuke activiteit georganiseerd met de kinderen van groep 8. Zij hebben bij de familie Nieuwenhuis in Velp wilgen geknot en het snoeiafval is meteen gebruikt voor de bouw van het wilgendorp. Naast het knotten hebben de kinderen ook een rondleiding over de boerderij gekregen.

De komende drie weken wordt iedere zaterdag een plein-bouwdag gehouden door en voor de ouders en kinderen. Naast de bouw van de wiglo’s wordt er aan grondverbetering gedaan, worden snoeiafvalwallen gerealiseerd en wordt het plein gereed gemaakt voor de aanplant van bomen en struiken.
De totale realisatie van het groene schoolplein zal circa 1,5 jaar in beslag nemen. Omdat een verbouwing van het plein niet goedkoop is, is subsidie aangevraagd bij de Provincie en worden de komende tijd diverse activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor het plein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.