Home / Doesburg-Regiobode / De Arend decor voor video-opnames

De Arend decor voor video-opnames

DOESBURG – Dinsdagmiddag 12 februari was de Historische Boekdrukkerij De Arend in Doesburg weer eens het decor voor video-opnames.Cameraman Wouter Tetrode uit Doesburg maakte beelden voor zijn presentatie over het eeuwenoude ambacht boekdrukken.

Uitvoerig werd eigenaar Arie Niks geïnterviewd over het ontstaan van de boekdrukkunst. De diverse papiersoorten en de vele letterfonts kwamen ook aan de orde. In de komende weken vindt de montage van alle opnames plaats. Het eindproduct wordt daarna in Apeldoorn gepresenteerd.
Tetrode is niet de eerst filmer bij De Arend. Ook Harm Edens, bekend van tv, heeft hier al eens opnames gemaakt met een hele filmploeg. Maarten Lindner, ook uit Doesburg, heeft al vele keren dit kleine museum gefilmd.
“Het aantal fotografen, zowel beroeps als amateurs, dat mij bezoekt, is voor mij niet meer bij te houden. Regelmatig zie ik leden van fotoclubs in mijn drukkerij. Dat gebeurt dan meestal buiten de gebruikelijke openingstijden zodat andere bezoekers de statieven niet omver kunnen lopen. Heel bijzonder vond ik het dat een reclamefotograaf met zijn team opnames kwam maken van mijn collectie houten letters”, aldus Arie Niks.
De Arend is naast de Culturele Zondag ook op dinsdagmiddag open. De toegang is dan gratis.

Lees ook

Baader langer sponsor van Sportclub Doesburg

DOESBURG – Baader, voorheen Linco Food Systems, gevestigd aan de Broekhuizenweg in Doesburg, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.