Home / Brummen-Regiobode / Crowdfunding voor paardengeluk

Crowdfunding voor paardengeluk

BEEKBERGEN – Sinds afgelopen maand is Gelukpaarden uit Beekbergen ambassadeur van het project Van box naar buiten. Als ambassadeur van dit project zoeken zij de financiële hulp van buren, plaatsgenoten en lokale bedrijven. Daarom vraagt Gelukpaarden aandacht voor een grootscheepse crowdfundingactie.

Paarden zijn kuddedieren met behoefte aan veel sociaal contact en beweging. Veel paarden staan echter het grootste deel van de dag alleen stil in hun eigen stal. Zoals een vogel alleen in een kooitje. Van box naar buiten is een non-profitdocumentaire die op een positieve manier wil laten zien dat het mogelijk is om paarden buiten in een kudde te houden. De documentaire komt na productie gratis online beschikbaar. In de film komt een aantal vragen aan bod, zoals: Hoe worden paarden nu gestald? Waarom houden we paarden eigenlijk in stallen? Hoe leeft het paard in het wild? Waarom zou je hun leefomgeving willen nabootsen? En, hoe kan je zelf een verandering maken?

De documentaire laat opties zien voor paardeneigenaren en stalhouders met veel of weinig ruimte. De voordelen voor de mentale en lichamelijke gezondheid van het paard worden onderzocht en ondersteund met feiten en onderzoek. Deze documentaire is een initiatief vanuit Videohippisch, gesteund door 240 ambassadeurs door heel Nederland en België. Samen willen zij een verandering teweeg brengen onder paardeneigenaren. Gelukpaarden is één van die enthousiaste voorlopers op het gebied van paardenhouden.

Donaties: www.vanboxnaarbuiten.nl

Lees ook

Baader langer sponsor van Sportclub Doesburg

DOESBURG – Baader, voorheen Linco Food Systems, gevestigd aan de Broekhuizenweg in Doesburg, heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.