Contactmiddag KBO/PCOB over Madagaskar

VELP – De volgende contactmiddag van de KBO / PCOB in Velp staat in het teken van Madagaskar, het Rode Eiland. Martin en Renske Idema vertellen dinsdag 12 februari over de bijzondere reis die zij hier naartoe maakten.

Martin Idema is geograaf en gevorderd filmamateur. Hij kan prachtig vertellen over zijn reis naar Madagaskar en illustreert zijn verhaal met prachtige filmbeelden van de natuur, de volken die op het eiland leven en de cultuur. Door de geïsoleerde ligging heeft Madagaskar een grote diversiteit aan planten en dieren waarvan veel soorten nergens anders voorkomen, zoals lemuren en maki’s. Ook zijn er zeven baobabsoorten op het eiland te vinden en meer dan honderd soorten orchideeën. Madagaskar heeft als bijnaam het Rode Eiland. Vooral in het Centrale Hoogland zorgt de roodgekleurde bodem voor prachtige landschappen. Naast de aandacht voor fauna, flora en het landschap komt in deze presentatie ook de levenswijze van de verschillende bevolkingsgroepen ruimschoots aan bod.
De bijeenkomst van de KBO/PCOB wordt gehouden op dinsdag 12 februari, vanaf 14.30 uur in Nieuw-Schoonoord in Velp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.