College wil onderzoek naar haalbaarheid MFC in Eerbeek

EERBEEK – Het college van burgemeester en wethouders wil een haalbaarheidsonderzoek uit laten voeren naar een multifunctioneel centrum (MFC) in Eerbeek. Dit in samenwerking met de initiatiefgroep MFC Eerbeek De Ontmoeting.

In maart vorig jaar heeft de initiatiefgroep MFC Eerbeek De Ontmoeting de gemeente gevraagd mee te doen in een haalbaarheidsonderzoek naar een MFC in Eerbeek. Dit moet een MFC worden dat zich vooral richt op de binnen- en buitensport, in combinatie met sociaalmaatschappelijke voorzieningen. Het moet een ontmoetingsplek worden voor jong en oud. Door de krachten van de verenigingen, vrijwilligers en sociaal culturele instellingen te bundelen ontstaat volgens de initiatiefnemers een belangrijke meerwaarde voor het dorp. De initiatiefgroep ziet de locatie van de sportvoorzieningen aan de Veldkantweg als meest geschikte plek.

In juli en november heeft het college gesprekken gevoerd met de initiatiefnemers. De gemeenteraad heeft via een motie in de vergadering op 22 november aangedrongen op een indringende samenwerking met de initiatiefnemers. Het resultaat van de gesprekken tussen de initiatiefgroep en het college is de wens om gezamenlijk een haalbaarheidsonderzoek te doen. Dit is voor de initiatiefgroep belangrijk omdat zij zo een eerste inschatting krijgt of het idee kans van slagen heeft. Voor het college kan een onderzoek daarnaast belangrijke informatie opleveren als het gaat om wensen en mogelijkheden voor een mogelijk sociaal maatschappelijk programma in het centrum van Eerbeek. Want naast de locatie aan de Veldkantweg worden, als het haalbaarheidsonderzoek plaats gaat vinden, ook enkele locaties in het centrumgebied meegenomen in de studie.

Het samen optrekken tussen gemeente en initiatiefgroep komt ook tot uiting in het voorstel voor het bekostigen van het onderzoek, dat maximaal 15.000 euro mag gaan kosten. Het college geeft in het raadsvoorstel aan dat de initiatiefnemers een derde van de kosten voor hun rekening nemen. Omdat in de begroting geen geld voor zo’n onderzoek naar een MFC is voorzien, is het noodzakelijk dat het college voor haar bijdrage een verzoek indient bij de raad. Deze zal het verzoek naar verwachting in februari bespreken en er een besluit over nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.