Home / Alle-Regiobode / Collecteren voor Oranje Fonds èn eigen club

Collecteren voor Oranje Fonds èn eigen club

REGIO – Stichtingen en verenigingen kunnen zich aanmelden voor de Oranje Fonds Collecte 2019. Hiermee kunnen zij niet alleen de eigen kas spekken, maar halen zij ook geld op voor Nederlanders die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen.

De collecteweek vindt plaats in de week van 11 tot en met 15 juni. Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland besteed wordt. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt alle opbrengst lokaal besteed. Projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan, zoals Voedselbanken, projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij.

De regio is opgedeeld in verschillende collectegebieden. Een collectegebied claimen kan via www.oranjefonds.nl/collecte. Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn of uiterlijk tot 1 april.

Lees ook

Rick Evers: Wandeletiquette

Wandelen vond ik vroeger altijd stom. Het was voor oude mensen, voor mensen die niets …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.