Home / Doesburg-Regiobode / Cadeaubonnen voor Zevenaarse mantelzorgers

Cadeaubonnen voor Zevenaarse mantelzorgers

ZEVENAAR – De gemeente Zevenaar waardeert de inzet van mantelzorgers. Daarom deelt het college cadeaubonnen uit aan mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor hun partner, familielid of bekende.

Veel mensen zijn mantelzorger. Ze zorgen voor iemand anders bij bijvoorbeeld een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Ook in Zevenaar zijn veel mensen actief als mantelzorger. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente waardeert de inzet van deze mantelzorgers en reikt daarom voor het jaar 2018 nog mantelzorgcomplimenten uit in de vorm van De Stad In!-cadeaubonnen. De cadeaubon kan worden ingeleverd bij vrijwel alle winkeliers en horecagelegenheden in het centrum van Zevenaar.
De waarde van de cadeaubonnen is afhankelijk van het totaal aantal aanvragen en wordt later bekendgemaakt. Het maximale bedrag per mantelzorgcompliment bedraagt 200 euro.

Een mantelzorger komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als hij of zij in 2018 minimaal drie maanden aaneengesloten, minimaal acht uur per week, onbetaald mantelzorg verleende. Inwoners die mantelzorg krijgen, kunnen voor één mantelzorger deze blijk van waardering aanvragen. Dit is mogelijk tot vrijdag 15 maart via www.zevenaar.nl/mantelzorg. Ook zijn er aanvraagformulieren beschikbaar bij de servicebalie in het gemeentehuis die daar ingevuld en ingeleverd kunnen worden. Na goedkeuring van de aanvraag worden de cadeaubonnen per post verstuurd.
Voor het jaar 2019 worden geen mantelzorgcomplimenten uitgereikt. De toekomstige waardering voor mantelzorgers moet nog worden vormgegeven.

Lees ook

Energieloket Zevenaar open voor vragen

GEM.ZEVENAAR – Inwoners van de gemeente Zevenaar kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.