Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Plus verduurzaamt verpakkingsmaterialen

Business & Shopping: Plus verduurzaamt verpakkingsmaterialen

EERBEEK – Supermarkt Plus zet continu stappen richting een beter milieu, onder andere op het gebied van verpakkingen. Ook Plus van Teetering in Eerbeek doet hier volop aan mee.

Zo vinden consumenten binnenkort milieuvriendelijkere zakjes op de afdelingen brood en aardappelen, groente en fruit. Er komen papieren zakken van 100 procent ongebleekt papier en de plastic tasjes worden vervangen door zakjes die voor 90 procent bestaan uit suikerriet. Dit scheelt fossiele grondstoffen en is daarmee beter voor het milieu. De nieuwe zakjes voor de kleine harde broodjes zijn dunner en er zit geen koordje meer in, zodat deze beter gerecycled kunnen worden.
Plus is in oktober als eerste supermarkt in Nederland gestart met het gebruik van biologisch afbreekbare stickers op het eigen merk appels en peren uit Nederland. Het gaat om 15 miljoen appels en peren op jaarbasis. Veel schillen belanden, voorzien van een stickertje, bij het GFT-afval. Daarom is 50 procent van alle Plus appels en peren nu al voorzien van een composteerbare sticker. De resterende reguliere stickers worden opgemaakt en aan het einde van dit jaar is de overstap volledig.
Verder zet Plus zich ervoor in om alle zwarte kunststof verpakkingen voor het eind van het jaar te vervangen. Dit type kunststof wordt namelijk niet herkend in de sorteerinstallaties en kan om die reden niet goed gerecycled worden. De verpakkingen voor groente, fruit en vleeswaren zijn inmiddels grotendeels uit het assortiment gehaald. Gebak, kaas en vers vlees volgen.

Plus houdt alle huismerkproducten tegen het licht. Daarbij staan drie uitgangspunten centraal: zo minimaal mogelijk, hernieuwbaar en recyclebaar. Er zijn al resultaten behaald. Alle verpakkingen van zacht fruit zijn voorzien van hersluitbaar folie, de grootverpakkingen voor aardappelen bestaan voor 50 procent uit suikerriet en 2,8 miljoen flesjes voor versgeperst sinaasappelsap per jaar worden nu gemaakt van 50 procent gerecycled PET. Komend voorjaar liggen er herbruikbare kommen, bekers en bestek in de schappen als vervanging voor de wegwerpplastic. Rietjes zijn vanaf komend voorjaar van papier en de roerstaafjes van FSC-gecertificeerd hout. De tapas- en satéprikkers worden omgezet naar FSC-gecertificeerd bamboe.

Lees ook

Business & Shopping: Corbeek Tweewielers viert jubileum met E-bike Opstapdagen

DIEREN – Het is al weer 12,5 jaar geleden dat Michel Corbeek zijn eigen zaak …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.