Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Jumbo Dieren nieuw project ondernemersfamilie Heine

Business & Shopping: Jumbo Dieren nieuw project ondernemersfamilie Heine

DIEREN / EERBEEK – Op 4 mei sluit de supermarkt van Emté in Dieren. Op 22 mei gaat de winkel weer open, dan als Jumbo Dieren. In de tussentijd ondergaat de zaak een volledige metamorfose naar de bekende Jumbo-stijl. De winkel aan Diderna 44 wordt de tweede super die in handen komt van de Eerbeekse familie Heine; vader Casper en zoon Christiaan. En als het aan de 23-jarige Christiaan ligt is die nieuwe winkel in Dieren pas het begin van een cluster van Jumbo-supermarkten.

Op het visitekaartje van Heine junior staat ‘entrepeneur’, ofwel ondernemer. Iedere winkelier is feitelijk ondernemer, maar Christiaan noemt zich niet voor niets entrepeneur. Bij een entrepreneur gaat het om het ondernemen an sich. “Het gaat mij om de processen binnen het ondernemen. In mijn geval de retail en natuurlijk niet toevallig het ondernemen in de wereld van de supermarkten. Daarin ben ik opgegroeid”, aldus de zoon van Casper Heine, die zelfs landelijk faam maakte als uiterst succesvol supermarktondernemer. De Eerbeekse winkel behaalde onder zijn leiding vele awards. Het moet voor hem dan ook geweldig zijn dat zijn zoon nu in zijn voetsporen treedt. Het stokje kan worden overgegeven, zoals Casper het destijds ook van zíjn vader overnam.

Of toch niet? Casper: “Christiaan heeft echt heel erg zijn best moeten doen om ons te overtuigen van het feit dat hij een toekomst in de retail ambieert. Wij hebben hem juist gestimuleerd iets heel anders te gaan doen, andere richtingen te verkennen. Je wilt je kind niet iets opdringen waar het diep in zijn hart misschien niet gelukkig mee is. Maar hij wilde dit zelf heel erg graag. Vanaf z’n tiende stond het voor hem al vast. Voor ons niet. Maar ja, als hij het dan écht per se wil, kun je dat ook niet tegenhouden. Vervolgens is hij zich perfect gaan kwalificeren door de juiste studies voor dit vak te doen, met als eindresultaat een afgeronde HBO retail-opleiding aan Stenden in Leeuwarden.”

Vader en zoon besloten vervolgens een koers voor de toekomst uit te zetten. De Jumbo in Eerbeek doet het erg goed. De zaak van Heine speelt in de Eredivisie van de supermarktwereld. Het heeft veel moeite, investeringen en ideeën gekost op die positie te komen. En er blijven is minstens zo moeilijk. “Daar ben ik mij terdege van bewust”, legt Casper uit. “Daar blijf ik ook hard aan werken in Eerbeek. En zal ik je een geheimpje verklappen? Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Jumbo is een prima en sterke winkelformule en als je dan een goed team mensen bijeen brengt, dan gaat het bijna vanzelf. Ik ben misschien het gezicht van de winkel, maar het is het team dat het belangrijkste werk doet. Het team zorgt dat de klant komt, zich welkom voelt en goed wordt geholpen.”

Wat dat betreft zijn de Heines blij met de kans Jumbo Dieren te gaan runnen. “We hebben het gevoel dat daar ook een heel goed team medewerkers bijeen is gebracht”, aldus Casper. “Christiaan heeft onlangs – nadat we een paar weken geleden de deal met Jumbo rond hadden – een presentatie gegeven aan de medewerkers van Emté, die allemaal blijven. We merkten dat ze het fijn vinden dat wij Jumbo Dieren gaan doen. En of we de komst van Lidl tegenover ons als een probleem zien? Integendeel. Ik denk dat die twee winkels elkaar alleen maar versterken en dat de klanten in Dieren de winnaars zijn.”

Met Dieren als tweede Jumbo van de familie Heine is meteen ook een eerste stap in de toekomstplannen van met name Christiaan gezet. Casper: “We hebben zoals gezegd samen een toekomstplan gemaakt en daarin willen we groeien naar een cluster van pakweg vijf Jumbo-winkels. Die zullen dan overkoepelend worden geleid door Christiaan en daarmee kunnen we optimaal de voordelen van schaalvergroting plukken. Zelf blijf ik me vooral op Eerbeek focussen en in Dieren zal de huidige bedrijfsleider van Emté het gezicht worden. Ook zijn voornaamste taak wordt het samenbrengen en -houden van een goed team medewerkers.” Christiaan vult aan: “Verder wordt Jumbo Dieren echt een hele mooie winkel. Helemaal up to date, met veel beleving en een derde meer producten. En met natuurlijk een Heine-sausje eroverheen.”

Foto: Wencel Maresch

Foto: Casper en Christiaan Heine in Jumbo Eerbeek, die vorige week na een facelift heropende. Vader en zoon openen in mei Jumbo Dieren.

Lees ook

Retrospectief: Woning voor de tuinbaas

Deze week kijken we naar de in 1903 gebouwde woning voor de ‘tuinbaas’ van Hof …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.