Business & Shopping: Gratis WOZ-bezwaar via Grotenhuis Makelaardij

DIEREN – In de eerste weken van dit jaar krijgt iedereen die op 1 januari huiseigenaar was de aanslag onroerendezaakbelasting door de bus. Onderdeel van deze aanslag is de waardebeschikking waarin de gemeente de waarde van de woning vermeldt zoals zij die heeft getaxeerd; de WOZ-waarde.

Erg belangrijk, want de WOZ-waarde wordt door verschillende instanties gebruikt om belastingen of heffingen op te leggen. Denk hierbij aan de ozb, de waterschapheffingen en het eigenwoningforfait. Ook wordt de WOZ-waarde gebruikt voor de erfbelasting, de bepaling van de maximaal redelijke huur en voor de waarde van woningen in box 3. Een onjuiste WOZ-waarde kan dus grote financiële gevolgen hebben en bezwaar maken heeft vaak zin.

Woningeigenaren in de gemeente Rheden, Brummen of Doesburg die van mening zijn dat hun woning een onjuiste WOZ-waarde toegekend heeft gekregen, kunnen dit onder de aandacht brengen van Grotenhuis Makelaardij in Dieren. Fabian Grotenhuis, gediplomeerd WOZ-taxateur en beëdigd NVM makelaar: “Wanneer wij na een bezoek aan uw woning ook van mening zijn dat de WOZ-waarde onjuist is vastgesteld, dan kunnen wij dit namens u aan de gemeente kenbaar maken middels een bezwaarschrift. In praktisch alle gevallen wordt het beoogde resultaat bereikt en zal de WOZ-waarde aangepast worden. Wacht niet te lang, binnen zes weken na dagtekening van de waardebeschikking dient het bezwaarschrift bij de gemeente te zijn ingediend. De afgelopen jaren bedroeg de gemiddelde aanpassing meer dan 40.000 euro. De jaarlijkse besparing voor de huiseigenaar lag daarmee rond de 145 euro per bezwaarschrift.”

Het laten beoordelen van de WOZ-waarde is een gratis service van het actieve Dierense makelaarskantoor. “Wanneer wij van mening zijn dat de WOZ-waarde inderdaad onjuist is vastgesteld, dan zijn er aan de begeleiding van de bezwaarprocedure voor u als belanghebbende geen kosten verbonden”, aldus Fabian Grotenhuis. “In het bezwaarschrift wordt de gemeente verzocht om een kostenvergoeding voor deskundigenhulp. Wanneer het bezwaarschrift ongegrond wordt verklaard, dan ontvangen wij niets. Wordt het bezwaarschrift gegrond verklaard, dan ontvangen wij een wettelijk vastgestelde deskundigenvergoeding van de gemeente.”

Grotenhuis Makelaardij is gevestigd aan de Lindelaan 12 te Dieren, tel. 0313 – 450717.

www.grotenhuismakelaardij.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.