Business & Shopping: Bike Totaal Wolters opent winkel in De Maalderij

KLARENBEEK – Bike Totaal Wolters in Klarenbeek opent zaterdag 9 februari de vernieuwde fietswinkel in het verbouwde pand De Maalderij. In het pand aan de Klarenbeekseweg 99 is meer ruimte om fietsen beter te presenteren. Ook gaat Bike Totaal Wolters zich meer richten op de specialismen e-bikes, race- en mountainbikes en kinder- en jeugdfietsen. In totaal zal er 1000 vierkante meters fietsplezier zijn.

De fietswinkel bestaat sinds 1905 en is sindsdien gevestigd aan de Klarenbeekseweg 102 in Klarenbeek. In dit pand komt vanaf 9 februari de werkplaats en in De Maalderij, aan de overkant van de weg, de winkel. Bike Totaal Wolters heeft sinds 1988 ook een vestiging in Zutphen.
Bike Totaal Wolters is een groeiend familiebedrijf. De zaak wordt de laatste 25 jaar gerund door de vierde generatie: de broers André en Chris Wolters. “De Maalderij een prachtig pand geworden van binnen en van buiten, de graansilo’s zijn zelfs weer zichtbaar geworden”, aldus Chris. “De eigenaar van De Maalderij, bureau BAS, die zich op de bovenverdieping heeft gevestigd, heeft de oude uitstraling van De Maalderij weer teruggehaald. En dat hebben wij bij ons in de winkel doorgevoerd.”

André en Chris Wolters hebben heel bewust de stap gezet om één grote winkel te openen. Chris: “Veel mensen willen goede zorg voor hun fiets. Toch verdwijnen er steeds meer fietszaken in de regio, zoals onlangs nog Gebroeders Van den Brink in Eerbeek, waar wij alle servicewerkzaamheden van overnemen. Door nu op één locatie een uitgebreider assortiment te bieden, kunnen we zelf betrokken blijven. We vinden het erg belangrijk dat vakmanschap blijft bestaan. Omdat ons werkgebied relatief groot is en er steeds minder fietszaken zijn, bieden we ook fietsreparaties aan huis. Hiervoor hebben we vier servicebussen, waarmee we de moeite nemen om kosteloos naar de mensen toe te komen.”

De huidige winkel in Klarenbeek wordt vanaf 9 februari gebruikt als servicecentrum voor onderhoud en reparaties. Ook zal hier een uitgebreide collectie tweedehands fietsen gepresenteerd worden. Wie een nieuwe fiets wil kopen, kan terecht in de fietswinkel in De Maalderij. “De winkel wordt echt een stukje fietsbeleving”, aldus André. “We zijn een fietsspeciaalzaak op een unieke locatie waar je om de fietsen heen kan lopen. Het wordt echt anders dan anders.”
De kelder wordt ingericht met kinder- en jeugdfietsen en op de eerste verdieping zijn de e-bikes, race- en mountainbikes en accessoires te vinden.

De opening van Bike Totaal Wolters in De Maalderij is op zaterdag 9 februari tussen 15.00 tot 20.00 uur. Ook de twee andere bedrijven die gevestigd zijn in De Maalderij, bureau BAS en Trainingsstudio Bloom, worden dan officieel geopend. Een dag later, zondag 10 februari, houdt Bike Totaal Wolters van 11.00 tot 16.00 uur open huis en is er ook nog gelegenheid de winkel te bezichtigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.