Home / Brummen-Regiobode / Burgemeester John Berends benoemd tot ereburger van Apeldoorn

Burgemeester John Berends benoemd tot ereburger van Apeldoorn

APELDOORN – Burgemeester John Berends is benoemd tot ereburger van Apeldoorn. Hij kreeg donderdag 31 januari van locoburgemeester Jeroen Joon de Zilveren Wapensleutel, die bij die benoeming hoort.

De benoeming vond plaats tijdens een bijzondere raadsvergadering, waarin Berends afscheid nam als burgemeester van de gemeente Apeldoorn. Hij wordt 6 februari 2019 benoemd tot commissaris van de Koning in de provincie Gelderland. Het Ereburgerschap is de hoogste waardering voor een persoon die zich op een vernieuwende manier heeft ingezet voor de Apeldoornse samenleving.

“John Berends heeft ervoor gezorgd dat Apeldoorn zelfbewuster is geworden. Apeldoorn is meer ‘the place to be’ geworden. Hij heeft meegeholpen aan een bestuurscultuur in Apeldoorn die past bij deze tijd, met uitstekende verhoudingen tussen gemeenteraad, college en ambtelijke organisatie. Inwoners en ondernemers kunnen makkelijk met hem in contact komen en hij zoekt hen zelf ook op. Hij staat niet boven, maar tussen de mensen en zoekt verbinding.
Naast zijn werk als burgemeester is John Berends ook actief in veel andere functies. Kenmerkend in al die functies is zijn zeer grote inzet voor de publieke zaak. Hij heeft laten zien dat individueel leiderschap en inzet het verschil kunnen maken. Hij heeft op een heel goede manier leiding gegeven en is opgestaan als eerste burger van Apeldoorn waar dat nodig was”, aldus de gemeente Apeldoorn.

John Berends (CDA) is sinds 2012 burgemeester van de gemeente Apeldoorn. Daarvoor was hij burgervader in de gemeente Harderwijk. Per februari zal hij aantreden als commissaris van de Koning. Hij volgt Clemens Cornielje op, die deze functie veertien jaar heeft vervuld.

Lees ook

Jubileum Wereldwinkel Beekbergen

BEEKBERGEN – Wereldwinkel Beekbergen bestaat 35 jaar en daar wordt nog tot en met 16 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.