Home / Brummen-Regiobode / Brummen vraagt burgers naar duurzame energie

Brummen vraagt burgers naar duurzame energie

BRUMMEN – De gemeente Brummen gaat haar inwoners ondervragen over wat zij denken over energievraagstukken. Dit gebeurt via het inwonerspanel Brummen Spreekt.

Volgens het Klimaatakkoord heeft elke gemeente in Nederland een belangrijke opgave op het gebied van klimaat, duurzaamheid, energieneutraliteit en CO2-reductie. Dit is dan ook één van de speerpunten van het gemeentebestuur. Om meer inzicht te krijgen in hoe inwoners en ondernemers denken over dit onderwerp, worden zij via Brummen Spreek hierover ondervraag.

Zo wil het gemeentebestuur weten of inwoners dit onderwerp ook zo belangrijk vinden en hoe zij aankijken tegen vraagstukken als het terugdringen van het energieverbruik en het opwekken van energie met behulp van zonnepanelen en windmolens. Ook wil de gemeente weten of inwoners informatie en ondersteuning willen als het gaat om het daadwerkelijk terugdringen van het energieverbruik en de mogelijkheden om op lokaal niveau initiatieven te ondernemen om samen duurzame energie op te wekken.
De informatie die voortkomt uit de enquête middels het inwonerspanel, wil de gemeente gebruiken bij het maken van keuzes op dit gebied in de toekomst. Daarnaast zijn de resultaten interessant voor partners, zoals het burgerinitiatief BrummenEnergie. Daarnaast wil de gemeente dit onderzoek over ongeveer drie jaar nogmaals houden en de resultaten vergelijken. Dan is goed te zien of de standpunten van inwoners zijn gewijzigd.

Het inwonerspanel Brummen Spreek is voor de gemeente Brummen een manier om haar inwoners te betrekken bij belangrijke vraagstukken. Het panel bestaat sinds eind 2014 en telt meer dan duizend panelleden. Iedere inwoner vanaf zestien jaar kan zich hiervoor aanmelden. De gemeente maakt ongeveer vier maal per jaar gebruik van het panel.

Lees ook

Brummense Bikkel voor Marilène, Livine en Ymkje

BRUMMEN – Marilène van Dopperen en Livine en Ymkje Inberg uit Brummen werden woensdag 12 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.