Bronckhorst verlengt samenwerking met Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst blijft de komende vier jaar samenwerken met het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Hiervoor wordt jaarlijks 35.000 euro beschikbaar gesteld.

Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Gelderland zorgen ervoor dat kinderen die graag willen sporten of aan culturele activiteiten mee willen doen, maar dat niet kunnen omdat hun ouders te weinig geld hebben, toch kunnen meedoen. De fondsen betalen de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de sportvereniging of culturele aanbieder en vergoeden eventueel benodigde materialen en/of kleding. Voor sport is de richtlijn 255 euro per jaar per kind, voor cultuur is dit 455 euro.

De gemeente Bronckhorst is in 2016 gestart met deelname aan het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Toen maakten 54 kinderen hier gebruik van. Inmiddels is de bekendheid met de fondsen vergroot en in 2018 is een bijdrage beschikbaar gesteld voor 100 kinderen.

Ouders en hun kinderen of aanbieders van sport en cultuur kunnen geen aanvraag indienen voor steun van het Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds. Dit kan alleen gebeuren door een intermediair, in de gemeente Bronckhorst zijn dat de medewerkers van de sociale teams. Er vindt geen harde inkomenstoets plaats, maar er moet wel worden voldaan aan diverse criteria. Daarnaast is goedkeuring van een aanvraag alleen mogelijk als er voldoende middelen zijn om de aanvraag te bekostigen.

Overigens kent de gemeente Bronckhorst zelf een participatiebijdrage voor kinderen jonger dan achttien jaar. Deze is bedoeld voor activiteiten waar het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds zich niet op richten. Denk aan kosten die voortvloeien uit het volgen van onderwijs, zoals zelf aan te schaffen leermiddelen en deelname aan schoolreisjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.