Home / Doesburg-Regiobode / Bronckhorst krijgt nieuwe leverancier hulpmiddelen

Bronckhorst krijgt nieuwe leverancier hulpmiddelen

GEM. BRONCKHORST – Inwoners van Bronckhorst die hulpmiddelen als een scootmobiel of een rolstoel nodig hebben, krijgen te maken met een nieuw bedrijf. De gemeente heeft Kersten Hulpmiddelenspecialist gecontracteerd voor het leveren van hulpmiddelen. Het contract is op 1 februari ingegaan.

Tot nu toe koos de gemeente een aanbieder op basis van offertes. De gemeente heeft bij het selecteren van de nieuwe leverancier op prijs en kwaliteit gelet. Niet alle inwoners die een hulpmiddel aanvragen, krijgen met Kersten Hulpmiddelenspecialist te maken. Wanneer een hulpmiddel uit het depot van de gemeente geschikt en leverbaar is, wordt dat ingezet. Inwoners voor wie de situatie wijzigt, hebben hierover eind januari 2019 een brief ontvangen.
Het depot van de gemeente is al enkele jaren in gebruik. Hierdoor kan de gemeente in de meeste gevallen heel snel voorzien in de behoefte van inwoners die een hulpmiddel nodig hebben. Deze manier van werken heeft in de afgelopen jaren veel tevredenheid opgeleverd onder de inwoners in Bronckhorst. Deze tevredenheid blijft de gemeente monitoren.
Wanneer een inwoner een hulpmiddel bij de gemeente aanvraagt, wordt een afspraak voor een keukentafelgesprek gemaakt. Bij een keukentafelgesprek komt een consulent uit het sociaal team bij de inwoner op huisbezoek. Tijdens dat gesprek wordt onderzocht welk hulpmiddel nodig is. Dit hangt af van de persoonlijke situatie van de inwoner.
Er wordt eerst gekeken in het depot van de gemeente of het hulpmiddel beschikbaar is. Is dit niet het geval, dan levert Kersten Hulpmiddelenspecialist het hulpmiddel.

Lees ook

Kinderen van Herman Riewald zetten oorlogsmuseum in Doesburg voort

DOESBURG – Afgelopen februari overleed Herman Riewald. De Doesburger was de oprichter van Oorlogsmuseum de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.