Bravo-presentatie bij MHC Dieren

DIEREN – Trainer en coachJoël Kuipers heeft onlangs een presentatie verzorgd voor de spelers uit de B-teams van MHC Dieren en hun ouders. Joël is student aan de CIOS sportopleiding en heeft daarvoor bij MHC Dieren onderzoek gedaan naar de BRAVO-factoren: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning.

Joël ondervroeg de aanwezigen over de verschillende BRAVO onderwerpen. Het bleek dat er van de ondervraagden drie jongens en meisjes rookten en één ouder. Zes meisjes en zes jongens uit de B-teams van MHC Dieren hebben wel eens alcohol gedronken, soms in het bijzijn van de ouders, soms ook niet. Bijna alle ondervraagden vinden het goed dat er een leeftijdsgrens verbonden is aan alcoholgebruik, maar men vindt ook dat die grens bij 16 jaar moet liggen.

Joël lichte de effecten van alcoholgebruik toe en de verslavende werking daarvan. Het kan effect hebben op gedrag en reactievermogen, om dan niet eens te spreken over de kater die de volgende dag verschijnt. Zijn advies is niet drinken onder de 18 jaar, maar eigenlijk 24 jaar. ”’Als je het toch doet: wees verantwoordelijk en drink met mate”, luidde zijn advies.

Tenslotte heeft Joël het onderwerp ontspannen behandeld. De jongens vinden gamen ontspannend en de meiden Netflix. Iedereen vindt het belangrijk om te ontspannen. Het advies van Joël is dat iedereen moet zorgen voor voldoende ontspanning, piekeren vermijden en met anderen te praten over stress om een goede balans te kunnen houden. Natuurlijk vindt iedereen hockey ook uiterst ontspannend.
MHC Dieren ondersteunt het initiatief van Joël van harte en is blij met de uitkomsten van de enquête en zijn adviezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.