Home / Brummen-Regiobode / Bovenbouw CBS De Triangel weer Veilig op Weg

Bovenbouw CBS De Triangel weer Veilig op Weg

EERBEEK – Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland, was vrijdag 11 januari te gast op CBS De Triangel in Eerbeek. Zij kwam langs om de leerlingen van de groepen zes, zeven en acht bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer.

Het project Veilig op Weg bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles werd gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gingen de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar stond voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto beseffen de kinderen pas goed hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. De kinderen leerden tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer: blijf rechts en ruim achter grote voertuigen en houd minstens drie meter afstand.

www.veilig-op-weg.nl

Lees ook

Lotenverkoop Schaapscheerdersfeest

LOENEN – Ook in 2021 gaat het Schaapscheerdersfeest in Loenen niet door. Omdat het volgend …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.