Home / Brummen-Regiobode / Bomvol Energiecafé inspireert

Bomvol Energiecafé inspireert

BRUMMEN – Het door lokale energiecoöperatie BrummenEnergie georganiseerde Energiecafé over energieneutraal wonen op woensdag 6 februari werd zo goed bezocht dat niet alle belangstellenden in de zaal pasten. Zo’n tachtig bezoekers luisterden geboeid naar de ervaringen van dorpsgenoten die hun woning energieneutraal hebben gemaakt.

Frank Kleijer heeft zijn vrijstaande woning in het buitengebied van Hall zo goed als van het gas af, wekt met zonnepanelen op het ronde dak van een longeerstal zelf zijn eigen stroom op en heeft zijn woning van energielabel G naar A gebracht. Hij vertelde enthousiast en gedreven hoe hij dit heeft aangepakt en gaf veel tips en adviezen. Bart Boerema was al net zo enthousiast over de grote verbouwing die hij aan zijn vrijstaande woning heeft gedaan in het dorp Eerbeek, waardoor hij nu van het gas af is en zo goed als energieneutraal is. Hoewel de kosten sommige bezoekers nog meeviel, heeft zowel Kleijer als Boerema fors in zijn woning geïnvesteerd. Daar staat tegenover dat ze beiden van het gas af zijn en nauwelijks nog maandelijkse energiekosten te betalen hebben.

Door een dubbele boeking met een andere activiteit vond het Energiecafé plaats in de kleine zaal van Plein Vijf in Brummen. Met de grote opkomst die er was moest er flink geschoven worden met tafels en stoelen, stonden de mensen tot op de gang en werd het Energiecafé zelf een energiebron, want de temperatuur in de zaal liep flink op. “Dat deed niets af aan het succes van de avond en dat bewijst eens te meer dat de behoefte aan ervaringsverhalen en informatie over energiebesparing en woningen van het gas afhalen groot is”, aldus BrummenEnergie. “We gaan dan ook door met het organiseren van Energiecafés, naast de Energietafel (samen met de gemeente Brummen), lezingen en andere bijeenkomsten die er al zijn.”

www.brummenenergie.nl

Lees ook

Meander leest Meander

VELP – Meander is het nieuwe stripfiguurtje dat kinderen in Rheden wat moet bijbrengen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.